ورود/ثبت نام

تماس با ما
مرکز تخصصی مشاوره و آموزش کسب‌وکار

5 برند که از دنیای مردگان برگشتند!

در این مقاله میخوانید

سطح:

عمومی

ویدئو:

ندارد

پادکست:

ندارد
رشد مجدد شرکت های شکست خورده و برندهای در حال شکست

در این مقاله از مدیرنو؛ به رشد مجدد شرکت های شکست خورده و برندهای در حال شکست می‌پردازیم. در ادامه به 5 برند که از دنیای مردگان برگشتند اشاره خواهیم کرد. ایجاد یک برند کاری هیجان انگیز و در عین حال ترسناک است. تأسیس یک شرکت جدید با هویت و برندی جدید می‌­تواند هیجان انگیز باشد، اما آمارها کمی‌نگران کننده هستند. خودتان بهتر از هر کسی می‌دانید که بسیاری از کسب و کارها و برند های کوچک و نوپا در نهایت ورشکسته می‌شوند و شکست می‌خورند.

شما با شجاعت و بی باکی به فعالیت خود ادامه می‌دهید، اما می­دانید که ممکن است روزی کسب و کار یا برند شما نیز در حال شکست باشد و شکست بخورد. اینکه برند و شرکت شما محبوبیت گذشته را ندارد یا سود دهی آن در حال کاهش است دلیل بر نابودی و شکست و ورشکسته شدن کسب و کار شما نیست. در واقع دنیای تجارت پر از این نوع داستان­ها است. داستان­ های مدیرانی که مسئولیت شرکت­ های در حال شکست و نابودی را قبول کرده و آنها را دوباره به موفقیت رسانده­ اند. تنها چیزهایی که در این مسیر نیاز دارید کمی‌ابتکار، خلاقیت و تعهد کامل به شرکت است.

بنر میان مقاله فروش

5 برند که از دنیای مردگان برگشتند!

مثال رشد مجدد شرکت های شکست خورده و برندهای در حال شکست

به مثال ­هایی که در زیر آمده و روش­ هایی که برای نجات شرکت خود در پیش گرفتند دقت کنید:

1- چاک تیلور

چاک تیلور نوعی کتانی ساق دارد است که توسط شرکت کانورس و مخصوص بازی­ های بسکتبال تولید شده بود. این شرکت برای تبلیغ محصول خود با بازیکن مشهور بسکتبال به نام چارلز هولیس (چاک تیلور) قرارداد امضا کرد. اگرچه این نوع کتانی ها قبل از امضای این قرارداد نیز تولید می‌شدند اما پس از اینکه چاک تیلور کفش مخصوص خود را طراحی کرد، فروش این محصول به شدت افزایش یافت.

او انعطاف پذیری کفش را بالا برد. دیری نپایید که اکثر بازیکنان حرفه­ ای بسکتبال به استفاده از این کفش روی آوردند. پس از مدتی این کفش­ها در المپیک هم مورد استفاده قرار گرفتند. حتی در جنگ جهانی دوم هم سربازان امریکایی در هنگام تمرین از این کفش­ ها استفاده می‌کردند. اما متأسفانه پس از چند دهه محبوبیت خود را از دست داد و شرکت­ های تولید کننده کفش مانند نایک بازار را در دست گرفتند و تا سال 1990 می‌توان گفت که برند شرکت کانورس کاملاً در حال شکست انقراض بود.

در سال 2003 شرکت نایک این شرکت را در دست گرفت و با ایجاد کتانی­ جدید برای نوازندگان، هنرمندان و دیگر افراد مشهور، توانست بازار این محصول را دوباره احیا کند. از آن زمان تا کنون هیچ رقیب عمده­ ای برای محصولات آنها وجود نداشته است و آنها همچنان از موفقیت به دست آمده خود لذت می‌برند.

2- لگو

لگو نوعی اسباب بازی پلاستیکی است. محصول اصلی این شرکت نوعی قطعات پلاستیکی رنگارنگ است که ­می‌توان آنها را به یکدیگر متصل کرد. قطعات لگو را می‌توان به روش­ های مختلفی به یکدیگر وصل کرده و چیزهایی مثل وسایل نقلیه، ساختمان و ربات ساخت. هر اسباب بازی را می‌توان دوباره از هم جدا کرده و از قطعات آن برای ساخت چیزی دیگر استفاده کرد.

اما در سال 1990 شرکت لگو تصمیم گرفت به بازاری جدید وارد شود، و مجموعه جدید و پیچیده ­ای طراحی کرد که دارای قطعاتی خاص بود. این ایده از نظر تئوری بسیار خوب به نظر می‌رسید، اما متأسفانه این محصولات نتوانستند کودکان را تحت تأثیر قرار دهند، که باعث شد شرکت لگو صدها میلیون دلار ضرر کند. شرکت تصمیم گرفت به سراغ محصولات اصلی و قدیمی‌خود برود. و قطعات پلاستیکی ساخت و ساز را طوری طراحی کند که در رشد خلاقیت کودکان مؤثر باشد و حتی از تولید این اسباب بازی ها فراتر رفته و به تولید بازی­ های ویدئویی و فیلم­ های سینمایی نیز روی آوردند. حال موفقیت این برند نسبت به قبل چندین برابر شده.

3-  فولکس قورباغه ای یا فولکس واگن بیتل

فولکس بیتل ماشینی با دو در و چهار نفر سرنشین است. فولکس بیتل خودرویی اقتصادی بود که توسط شرکت آلمانی فولکس واگن تولید می‌شد. این خودرو یکی از محبوب­ترین و مشهور­ترین خودروها در زمان خود بود که هزینه کمی‌در بر داشت و عموم مردم می‌توانستند از آن استفاده کنند. در آن سال­ها فروش این ماشین بسیار بالا بوده و بیش از 15 میلیون فروش داشت.

اما محبوبیت آن به سرعت فروکش کرد. چند سال بعد بیتل به کلی از بازارها ناپدید شد. تا دهه­ ها خبری از آن نبود. اما پس از تجدید حیات، فولکس واگن تصمیم گرفت خودروهای خود را برای جذب مخاطبان جدید دوباره طراحی کند. آنها مدل­ های قدیمی‌را با ظاهری جذاب و جدید ترکیب کرده و توانستند فروش خودرو بیتل را دوباره احیا کنند. هم اکنون بیتل فولکس واگن دوباره محبوبیت خود را به دست آورده.

پیشنهاد مطالعه :

4- استار باکس

استار باکس یکی از بزرگترین شرکت­های زنجیره ­ای کافی شاپ است.این شرکت  23768 شعبه در سراسر جهان دارد. شرکت استار باکس نماینده دومین موج قهوه در جهان است و کیفیت و مزه قهوه­ های آنها با بقیه کافی شاپ­ ها متفاوت است. اما استار باکس همیشه در بازار جهانی تا این اندازه مشهور نبود و جایگاه ثابتی نداشت. در ابتدا شرکت فقط دانه­ های قهوه می‌فروخت. پس از سالها فروش نسبتا کم، آنها تصمیم می‌گیرند برند خود را تغییر دهند. در نهایت توانستند با استفاده از کمپین های ریبرندینگ در سراسر جهان شعبات مختلفی از کافی شاپ­ های خود را تأسیس کنند. هنوز هم در حال رشد و توسعه شرکت خود هستند.

 

5- اپل

اپل یکی از شرکت­های بسیار مشهور جهان است. اپل در ابتدا با کامپیوترهای اپل 2 و اپل 3 به شهرت رسید و فروش زیادی کسب کرد. اما به دلیل اختلاف­ هایی که در شرکت وجود داشت استیو جابز مجبور به استعفا شد. پس از آن شرکت دچار مشکل شد. فروش شرکت بسیار کم شده بود، نام تجاری شرکت در حال محوشدن از بازار بود و محصولاتشان منسوخ شده به حساب می‌آمدند و محبوبیت چندانی نداشتند. اما با بازگشت استیو جابز به شرکت همه چیز عوض شد. او شرکت را بازسازی کرد و آن را به شرکت بزرگ و قدرتمندی که امروزه همه با آن آشنا هستند تبدیل کرد.

پیشنهاد مطالعه :

از این مقاله چه چیزهایی یاد می‌گیرید؟

داستان­ های ذکر شده الهام بخش هستند. باید بدانید که هر اتفاقی برای شرکت شما بیافتد، شانسی برای بازسازی و نجات آن وجوددارد. شاید بتوانید موقعیت خود را از قبل هم بهتر کنید. حال چند نکته زیر را یادآور می‌شویم.

اگر چیزی درست کار نمی‌کند آن را تغییر دهید. این نکته کاملا واضح است. اما بسیاری از کارآفرینان آن را فراموش می‌کنند. اگر کسب و کارتان درست پیش نمی‌­رود و فروشتان کم است، باید تغییراتی در آن ایجادکنید. اگر می‌خواهید در آینده موفق شوید و شرکت خود را گسترش دهید پس اکنون باید تغییرات را در آن ایجادکنید.

یکی از نکات کلیدی اینست که نسبت به دیگر شرکت­ها متفاوت و متمایز باشید. بسیاری از کسب و کارها تنها به این دلیل که نسبت به دیگر برندها متمایز نیستند، رفته رفته کوچک می‌شوند و فروش آنها کاهش می‌یابد. اگر بتوانید راهی برای متمایز بودن از سایر برندها پیداکنید، شاید با ایجاد برندی جدید یا پیدا کردن مشتریانی جدید، آنگاه بتوانید جانی تازه به شرکت خود بدهید.

با هنجارها مقابله کنید و کور کورانه از آنها تبعیت نکنید. اکثر برندهایی که در بالا به آنها اشاره شد به دلیل عدم پیروی از منطق معمول توانستند شرکت خود را احیا کنند. از سرپیچی از هنجارها نترسید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه آموزش درون سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید.

با ما در ارتباط باشید.

منبع: forbes

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طرح مشاوره کسب و کار 90
چرا طرح 90 برای کسب و کار شما نیاز است ؟